Πλεονεκτήματα των Κυψελών Αλουμινίου

Πλεονεκτήματα

των Κυψελών Αλουμινίου

1. Ελαφρύ και χαμηλής πυκνότητας.

Το στρώμα πυρήνα του κυψελοειδούς πλαισίου είναι μια τυπική κυτταρική δομή, τα συνεχή πολυγωνικά κελιά είναι τακτικά διατεταγμένα, έτσι ώστε το συμπαγές τμήμα του κυψελοειδούς πλαισίου να έχει μια μικρή περιοχή διατομής, έτσι ώστε η πυκνότητα του κυψελοειδούς πλαισίου να είναι χαμηλότερη από τα άλλα υλικά του πάνελ. Δεδομένου ότι η πυκνότητα του κυψελοειδούς πάνελ είναι πολύ μικρότερη από αυτή των συνηθισμένων φύλλων, όπως τα ελάσματα και τα φύλλα χάλυβα, το βάρος είναι επίσης το ελαφρύτερο στον ίδιο όγκο. Είναι μόνο το 9% του πολυστρωματικού υλικού FRP, το 11% του χάλυβα και το 23% του κράματος αλουμινίου, γεγονός που κάνει το πάνελ κυψέλης αλουμινίου να μπορεί να εξοικονομήσει πολλή ενέργεια για εφαρμογή αεροσκάφους. Το χαρακτηριστικό της χαμηλής πυκνότητας και του μικρού βάρους κάνει το πλαίσιο της κυψέλης να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των «ελαφριών, εξοικονόμησης ενέργειας και φιλικών προς το περιβάλλον» υλικών για αεροδιαστημικά αεροσκάφη και οχήματα μεταφοράς.

2. Υψηλή αντοχή και καλή ακαμψία.

Σύμφωνα με τη μηχανική ανάλυση, η δομή του κυψελοειδούς πλαισίου συνδέεται μεταξύ τους σαν δοκοί I. Το φύλλο επιφάνειας φέρει το φορτίο εντός επιπέδου όπως η φλάντζα I-beam, η λειτουργία του κυψελοειδούς πυρήνα είναι παρόμοια με τον ιστό της δοκού I, φέρει διατμητική τάση, συνδέει και υποστηρίζει και τα δύο φύλλα επφάνειας. Ωστόσο, διαφορετικά με τον ιστό I-beam, ο κυψελωτός πυρήνας δεν είναι μια λεπτή νεύρωση αλλά μια πυκνή ενίσχυση. Το στρώμα πυρήνα είναι κολλημένο σε ολόκληρη την επιφάνεια της επιφάνειας και το ύψος του στρώματος πυρήνα είναι πολύ μεγαλύτερο από το πάχος του φύλλου επιφάνειας, γεγονός που κάνει τη ροπή αδράνειας τομής να πολλαπλασιάζεται, η συνολική σταθερότητα αυξάνεται επίσης ενώ αυξάνεται η συνολική ακαμψία.

3. Καλή αντίσταση κρούσης και απόσβεση κραδασμών.

Όταν το πλαίσιο της κυψέλης υπόκειται σε εξωτερική κρούση, η δύναμη κρούσης μπορεί να μετατραπεί στην ενέργεια πλαστικής παραμόρφωσης του πυρήνα της κυψέλης, επομένως, η ενέργεια κρούσης μπορεί να απορροφηθεί αποτελεσματικά. Μέσω της δοκιμής πρόσκρουσης με σφαίρα που πέφτει μόνη της στο πάνελ κυψέλης αλουμινίου, δεν υπάρχει ρωγμή με την επιθεώρηση της περιοχής βαθουλώματος και του βάθους της θέσης πρόσκρουσης, δείχνει ότι η σκληρότητα του πλαισίου κυψέλης αλουμινίου είναι καλύτερη και η αντοχή στην κρούση είναι ισχυρότερη, και τα περισσότερα η ενέργεια μπορεί να απορροφηθεί από τη δική της παραμόρφωση. Το αποτέλεσμα απόσβεσης είναι καλό.

4. Ηχομόνωση και θερμομόνωση.

Το υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ίδιου του κυψελοειδούς πάνελ δεν έχει θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας και του ήχου. Ωστόσο, η μοναδική δομή του κυψελοειδούς πάνελ το κάνει να έχει καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση. Ο πυρήνας είναι μια κυτταρική δομή, η εξάγωνη οπή, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Για παράδειγμα, ένα πλαίσιο κυψέλης είναι 51,96 × 48,00 × 12,20 mm, το πάχος αλουμινίου του πυρήνα κυψέλης είναι 0,1 mm. Το συμπαγές μέρος είναι μόνο το 4% του συνολικού όγκου. Μετά τη σύνθεση του κυψελοειδούς πυρήνα και του φύλλου επιφάνειας, τα κύτταρα είναι κλειστοί χώροι σε σχήμα στήλης εξαγωνικού σχήματος και το στρώμα αέρα μεταξύ των φύλλων επιφάνειας διαιρείται επίσης σε μια πλειάδα κλειστών κυψελών, εμποδίζοντας τη ροή του αέρα και η θερμότητα είναι δύσκολο να μετατραπεί και να μεταδοθεί. Σε αυτή τη δομή, η διάδοση των ηχητικών κυμάτων είναι επίσης πολύ περιορισμένη, επομένως το πλαίσιο της κυψέλης έχει αρκετά καλές ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. 5. Μη εύφλεκτο και αντοχή στην υγρασία.

Το πάνελ αλουμινίου είναι κατασκευασμένο από πλάκα αλουμινίου και κυψελωτό πυρήνα αλουμινίου. Το κράμα αλουμινίου είναι ένα άκαυστο υλικό, το οποίο παίζει καλό ρόλο στην πυροπροστασία και την πυροπροστασία. Επιπλέον, το ίδιο το κράμα αλουμινίου έχει καλή χημική σταθερότητα, αντοχή στη διάβρωση και αντοχή στην υγρασία. 6. Καλή μορφοποίηση και προαιρετικό πάχος.

Το πάχος του κυψελοειδούς πάνελ αλουμινίου μπορεί να επιλεγεί στα 6mm-100mm σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και το σχήμα μπορεί επίσης να γίνει σε επίπεδη πλάκα, μονό κυρτό πάνελ ή διπλό κυρτό πάνελ σύμφωνα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Το πάνελ αλουμινίου κυψέλης όχι μόνο έχει καλή μορφοποίηση αλλά επίσης δεν παραμορφώνεται εύκολα μετά τη διαμόρφωση. 7. Μη ρυπογόνο, εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος.

Η πρώτη ύλη του πάνελ κυψέλης αλουμινίου είναι κράμα αλουμινίου, το οποίο δεν είναι ραδιενεργό και δεν απελευθερώνει επιβλαβή αέρια. Τα πάνελ κυψέλης μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν πλήρως, εξοικονομώντας πόρους και ενέργεια και ικανοποιώντας τις απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το πλαίσιο κυψέλης μειώνει το φορτίο του οχήματος μεταφοράς, βελτιώνει την ισχύ, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τη ρύπανση των καυσαερίων εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια. 8. Όμορφη εμφάνιση και εύκολο καθάρισμα.

Το φύλλο επιφάνειας του κυψελοειδούς πάνελ μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας (φινίρισμα μύλου) ή να επικαλυφθεί με διαφορετικά χρώματα ή σχέδια. (Χρώμα RAL, ξύλινα σχέδια ή ακόμα και μοτίβα από πέτρα)